VI GIVER SMILET VIDERE

Tandimplantater

Tandimplantater

Tandimplantater

FÅ SMILET OG TYGGEEVNEN TILBAGE

Har du mistet en eller flere af dine tænder?

Et tandimplantat kan erstatte en mistet tand og er en skrue der sidder i knoglen med en tandkrone på. Et implantat er således en fast løsning i modsætning til en tandprotese. Implantatskruen er lavet af titanium, som har en god integration med kæbeknoglen, som vokser fast omkring skruen.

Et tandimplantat kan derfor være en god og æstetik pæn løsning til erstatning af manglende tænder. Ud over et enkelttands implantat, er det også muligt at lave to eller flere implantater, som kan fungere som bropiller eller til en fast fuldprotese.

Tandimplantater – en løsning til dig

Hvordan foregår indsættelse af et tandimplantat?

Forløbet for et implantat strækker sig oftest over 3 måneder eller mere fra man har mistet den naturlige tand til man har det færdige implantat med krone på.

Før man kan indsætte et implantat, er det vigtigt med en grundig forundersøgelse. Her laves en klinisk undersøgelse og der skal tages røntgenbillede for at vurdere om der er plads til implantatskruen og om knoglen er tyk og høj nok til at holde på implantatet.
Når forundersøgelsen er lavet, kan første fase af behandlingen starte:

Første behandlingsfase:

Implantatskruen indsættes kirurgisk i kæbeknoglen under sterile forhold. Der lægges en god lokalbedøvelse i området, så du ikke kan mærke noget. Tandlægen vil herefter lave et snit i tandkødet og bore et lille hul ned i kæbeknoglen, som implantatskruen sættes i. Herefter syes tandkødet sammen igen. Du vil få instruktioner og vejledning før og efter behandlingen, så du ved hvad der kan forventes. Efter behandlingen er det normalt at opleve små gener, som kan afhjælpes med smertestillende fra håndkøb. Efter ca. en uge kontrolleres helingen og trådene fjernes.

Herefter skal implantatet hele og sætte sig godt fast i knoglen i ca. 3 måneder. I denne periode skal du forsøge at undgå at belaste implantatet ved tygning.

De sidste par skinner i forløbet kaldes fastholdelsesskinner, som skal sørge for at tænderne ikke rykker sig tilbage. Fastholdelsen kan nogle gange også være en metaltråd på bagsiden af fortænderne (retentionstråd). Man skal regne med, at tænderne skal fastholdes med en skinne eller tråd resten af livet. Skal man bruge en skinne, er det kun om natten den skal bruges på længere sigt.

Anden behandlingsfase:

Efter opheling af skruen kan anden fase startes. Tandlægen lægger en lokalbedøvelse og blotlægger toppen af implantatet. Herefter sættes et abutment på, som forlænger implantatet, så kronen kan skrues på. Der tages et scan af implantatet og der fremstilles en krone hos tandteknikeren. Når tandkronen er sat på, er implantatet klar til brug.

VEDLIGEHOLDELSE

Få din livsstil tilbage

Heling af implantatet forløber normalt uden problemer hos raske personer. Almensygdomme, eks. sukkersyge, kan dog påvirke helingen. Det gælder også nogle former for medicin og tobaksforbrug.

Renholdelse af tandimplantat:
Du vil modtage instruktion i, hvordan implantatet vedligeholdes bedst muligt. En god mundhygiejne er nemlig en forudsætning for et holdbart resultat. Selvom et implantat ikke er en levende tand, kan der opstå mucositis og peri-implantitis svarende til tandkødsbetændelse og parodontitis omkring implantatskruen, som nedbryder knoglen og dermed skaber risiko for at man mister implantatet. Det er derfor vigtigt at få kontrolleret renholdelsen af implantatet til dine jævnlige undersøgelser.

På klinikken vil vi være behjælpelige med at instruere og finde de rette renholdelsesmidler til netop dit implantat.

Send os en besked