VI GIVER SMILET VIDERE

Kosmetisk behandling

Kosmetisk behandling

Kosmetisk behandling

ÆSTETISKE JUSTERINGER I HØJ KVALITET

Kosmetiske behandlinger til dit smil

En kosmetisk behandling laves med formålet at få lavet en eller flere tænder mere æstetiske. Dette kan gøres ved at ændre på tændernes facon eller lysne tændernes farve. En kosmetisk tandbehandling er ikke sundhedsrelevant og det er derfor dit eget ønske om ændring af det æstetiske vi vejleder dig ud fra, så du er tilfreds med dit smil.

Din kosmetiske behandling

BEHANDLINGSFORLØB

Inden kosmetisk tandbehandling er det vigtigt, at du får foretaget en grundig undersøgelse for at din behandler kan vejlede dig på bedste vis. Det er vigtigt for os hos Centertandlægerne, at der bruges tid på en dialog, hvor der forventningsafstemmes, så vi kan hjælpe dig bedst muligt og informere dig om eventuelle risici ved diverse behandlinger.

VALG AF KOSMETISK TANDBEHANDLING

Kosmetisk fortandsplast:
Plast kan oftest anvendes til at ændre på tændernes form og størrelse, da det er formbart. Derudover kan plast vælges i forskellige farver, så farven passer til dit tandsæt, så du får et naturligt resultat. Eksempel på fortandsplast kan være et mellemrum imellem fortænderne, som man ønsker lukket eller hvis man har en tand, som ønskes større for bedre harmoni i smilet. Det æstetiske resultat vil ofte være rigtig flot og kan oftest laves uden at skade tanden. Dog er holdbarheden af plast ikke lige så god som ved brug af keramik, men heller ikke nær så bekostelig.

Facader og kroner:
Ved behandling med facader dækkes kun forsiden af tanden med keramik, hvor man ved fuldkroner dækker hele tanden. Formålet ved brug af keramik (facader/kroner) er at ændre både tandens form og farve. Holdbarheden er oftest længere på keramiske løsninger frem for plast, men der kan være behov for at slibe på tænderne ved denne type behandling.

Facader og kroner fremstilles hos vores tandtekniker på et dansk laboratorie og er i højeste kvalitet. Facaden eller kronen cementeres fast på tanden og er derfor mere langtidsholdbart end plast, men også mere bekosteligt da materialet er dyre.

SKIFT AF SØLVFYLDNING

Behov for udskiftning

Hvis man har en tandfyldning i sølvamalgam, vil din behandler holde øje med, om der ses revner (infraktioner) i tanden. Revnerne kommer af at fyldningsmaterialet arbejder i tanden og dermed også udvider sig, hvilket overbelaster tanden, som i værste tilfælde kan knække.

Ikke alle sølvfyldninger har behov for at blive skiftet og din behandler vil informere dig om, hvis der er fyldninger, som anbefales at blive skiftet ud med plast eller krone, afhængig af tandens tilstand.

Send os en besked